“DATING LEPAS KAHWIN PENTING ATAU TAK SEBENARNYA?”


Kesilapan ramai pasangan suami isteri ingat ‘dating’ ni hanya boleh dilakukan masa bercinta je, lepas kahwin kena tinggalkan sebab dah ada anak.

Padahal lepas kahwin lah sepatutnya kena lagi banyak luangkan masa bersama sebab dah halal dan nak mengeratkan lagi hubungan tu.

Serius talk! Rugi sangat2 siapa yang tak amalkan aktiviti dating selepas berkahwin ni, sebab banyak sangat manfaat yang anda akan dapat tau.

Nak tau kenapa rugi? 

Mana taknya, setengah hari masing2 dah sibuk dengan kerja, bila balik nak kena uruskan rumah dan anak2, malam? Tak sempat nak berborak mesti ada yang dah buat bunyi kapal sebab kepenatan.. 

Sebab tu penting sangat anda cari masa pergi dating dengan suami. Kalau susah nak curi masa keluar pergi dating at least cipta aktiviti bersama.

Selalunya anda dan suami takda masa nak ambil tahu hal masing2 sebab sibuk bekerja jadi banyak yang memendam yang akhirnya makan hati.

Sebab tu penting nya ada masa bersama ni, gunakan untuk sesi meluahkan. Komunikasilah perasaan, masalah, dan apa sahaja. Sesi meluahkan ni pun untuk anda lebih mengenali satu sama lain.

Kalau ada masalah bincangkan time berdua-duan ni dalam keadaan tenang dan rasional, supaya keputusan yang dibuat tidak akan memudaratkan mana2 pihak.

Dating ni bukan hanya untuk mengeratkan hubungan semata tapi juga untuk elak KEMURUNGAN.  

Sebab kami terima banyak sangat luahan isteri2 yang depresi sebab terbeban dengan tugas menjadi isteri dan ibu.

Bila kami tanya ada bagitau dengan suami tak? Majority cakap takda sebab suami sibuk, suami tak peduli, dan anda tak nak nampak lemah depan suami.

Tak nak nampak lemah sampai memudaratkan diri? Tsk3.. 

Sebab ini lah, kami sarankan anda wujudkan masa bersama dengan suami, pergi dating, sambil2 bercerita boleh bermanja2, bergurau senda, confirm hilang stress tu.

Ada lagi satu hal yang ramai pasangan terlepas peluang penting hanya sebab menganggap dating ni buang masa. Ha, apa dia?

KENANGAN

Kenangan yang hanya anda dan suami je boleh rasai dan nikmati. Kenangan yang akan menemani anda masa tua kelak. Tak nak ke?

Memories yang tiba2 teringat boleh terukir senyuman, geli hati dan rasa bahagia..

Dah menjawab tak soalan anda? So pentingkan dating lepas kahwin ni..

Lepas ni boleh la anda dan suami plan pergi dating mana2, tapi tunggu pkp habis dulu lah, sementara boleh spend time tengok movie bersama, masak bersama, senaman bersama.

Pastikan kerap lakukan aktiviti bersama supaya ikatan tu sentiasa kukuh dan kekal bahagia selamanya.

Tiada yang sempurna di dunia. Anda dan suami masing2 tak sempurna tapi masih boleh saling melengkapi dengan cipta kesempurnaan dari kekurangan dan kelebihan masing2, itulah kunci hidup bahagia.

Sebab tu kami nak bantu anda dalam kelas online Kembali Bercinta ada kami kongsikan cara mekarkan semula hubungan dengan suami.

Kalau anda nak kami bantu anda, klik link dibawah sekarang

https://www.kembalibercinta.com/cinta/

https://www.kembalibercinta.com/cinta/

https://www.kembalibercinta.com/cinta/

Jumpa anda di kelas online okay! Jom jadi pejuang cinta!

#eHati

#kembaliBercinta

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a comment

Related Post

Suami Curang, Kenapa Salahkan Isteri?

Jangan Serang Orang Ketiga Bila Suami Curang!

Kenapa Rumah Tangga Tak Bahagia?

“Isteri Syurga: Dambaan Semua Wanita”

Untukmu Yang Sedang Berusaha Mengikhlaskan Poligami”

LOGO EHATI-love

Copyright © 2020 eHati International Sdn Bhd – All rights reserved

UA-139074358-1