KENAPA RUMAH TANGGA TAK BAHAGIA?

 

Suami ada orang lain ke? Suami dah tak sayang saya ke? Suami dah bosan ke?

Tipulah kalau tak pernah terlintas perkara ni dalam fikiran anda kan, nak2 bila dah bersama bertahun2, tiba2 rasa kosong, tiba2 rasa suami jauh sangat padahal duduk sebumbung, tiba2 rasa suami dah berubah.. 

Kenapa bila rumah tangga tak bahagia mesti dikaitkan dengan kehadiran orang ketiga?

Apa punca sebenarnya ada orang ketiga ni?

Sebab anda dah tak menarik ke?

Atau sebab suami dah bosan?

Atau penangan orang ketiga yang terlalu padu?

Ramai isteri kat luar sana yang tak ada ilmu rumah tangga. So, bila suami ada orang ketiga anda cuba minta maaf dengan suami. “Maafkan saya abang” saya ada buat silap. Suami yang ada orang ketiga anda pula yang salah ke? 

“Abang lupakanlah orang sana”. Anda cuba untuk pujuk suami tapi dengan memujuk tu umpama anda beri panadol je, lepas tu gaduh balik. Sebab apa?

Sebab lubang jiwa suami dan lubang jiwa anda masih belum ditimbus lagi. Anda tak de ilmu, anda tak tahu dan anda tak faham apa sebenarnya keperluan jiwa suami anda. Apakah keperluan sebenar fizikal suami anda..

Ramai orang ingat bila dah bersama dah puas so settle masalah. TAK! Bukan simple macam tu. Setiap orang berbeza-beza. Suami anda dengan suami orang lain TAK SAMA! Cara suami anda nak dipuaskan juga tak sama..

Sebab utama lelaki ni mencari hal yang luar sebenarnya sebab dia TAK bahagia dengan anda. Anda kahwin sebab apa? sebab nak mencari kebahagiaan. Cari bahagia sebab hati tu rasa kosong.

Contoh dia macam ni, suami anda datang kepada anda dengan harapan nak bahagia. Masalahnya anda sendiri pun tak bahagia. Jadi bila dua2 tak bahagia dan mengharapkan masing2 membahagiakan tu yang lama-kelamaan hidup anda penuh stress dan marah2.

Memang mula2 kenal anda dan pasangan rasa okay dan best tapi lama kelamaan anda dah tak boleh nak sorok ketidak bahagiaan diri yang hadir tu.

Suami ada lubang jiwa yang anda nak kena faham dan anda juga ada lubang jiwa yang anda nak kena faham dan macam mana anda dan suami boleh sama2 saling memaafkan walau sebesar mana pun kesalahan tu.

Dan tak cukup sekadar memaafkan ya, kena repair apa yang kosong antara anda dan suami, kena isi apa yang kosong so that bila anda nampak lubang jiwa anda, lubang jiwa suami, anda akan faham.

Bila dah ada kefahaman sebenar barulah anda akan faham kenapa anda macam ni? Kenapa suami macam tu? Barulah anda akan dapat jawapan kenapa rumahtangga anda tak bahagia..

Sebenarnya nak bahagia dalam rumah tangga ni senang je kalau ada ilmu. Ilmu memahami suami, ilmu memahami diri anda sendiri. Bila masing2 dah saling memahami barulah anda boleh timbus lubang jiwa yang kosong tu..

Nak tahu macam mana nak isi kekosongan hati suami anda?

Klik link dibawah untuk mendapatkan lebih banyak tips yang padu untuk kembalikan hormon cinta dalam hubungan bersama pasangan..

Kembali Bercinta | Kelas Percuma Secara Online | eHati

Kembali Bercinta | Kelas Percuma Secara Online | eHati

Kembali Bercinta | Kelas Percuma Secara Online | eHati

Jumpa anda di kelas online okay! Jom jadi pejuang cinta! 

 

#eHati

#kembaliBercinta

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a comment

Related Post

Suami Curang, Kenapa Salahkan Isteri?

Jangan Serang Orang Ketiga Bila Suami Curang!

6 Perkara yang buat pasangan ‘KECIL HATI’

Kenapa Rumah Tangga Tak Bahagia?

Untukmu Yang Sedang Berusaha Mengikhlaskan Poligami”

LOGO EHATI-love

Copyright © 2020 eHati International Sdn Bhd – All rights reserved

UA-139074358-1