Kebahagiaan Bermula Dari Hati

DVD PROGRAM 21 HARI COACHING AJARI HATIKU ini adalah kesinambungan dan kupasan yang lebih mendalam dari buku ajari hatiku 

Minat nak DAPATKAN produk ini? Klik butang di bawah

Kenapa Anda di sini?

 

Anda mempunyai impian untuk menyelesaikan masalah dalam hubungan suami isteri, dilukai tetapi susah memaafkan, masalah tidak kenal diri sejati dan berbagai masalah yang mendatangkan kemurungan pada diri anda. Tetapi dalam permulaan untuk berubah anda tidak tahu dimana mahu bermula dan mungkin rasa kurang yakin dengan sebarang platform yang boleh membantu anda.

Rasa Yakin Untuk Ubah Diri Anda?

Impian tidak mencukupi. Jika anda tiada keinginan untuk berubah tidak akan menjadi apa-apa pada diri anda. Keinginan untuk berubah sudah tiba dalam diri anda, tidak akan ada masalah dalam hubungan suami isteri, masalah tidak kenal diri sejati dan berbagai masalah yang mendatangkan kemurungan pada diri anda. Maka sebahagian besar bila anda perasan dengan keinginan itu akan terbitkan tindakan dan anda tidak perasan sebenarnya anda telah selesaikan separuh daripada masalah anda.

“Kemerdekaan sebenar adalah ketika kau bebas

dari kerisauan tentang apa orang kata. Approve yourself.”

#diyanatahir #ehati

Kepada Wanita Yang NAk Rasakan Ketenangan Hati Tetapi Tak Tahu Di Mana Nak Bermula..

Nak tahu apa jawapannya? Sabar.. ini ceritanya ☺️

“Dahulu saya seorang yang pemarah, kuat melenting, cepat sentap, pentingkan diri sendiri, asyik nak menyalahkan sana sini sahaja dan kalau saya dah merancang A saya akan pastikan dapat A juga. Saya tak suka sesuatu yang last minute plan. Saya akan buru apa yang saya nak selagi tak tercapai dan tiada siapa mampu halang. Suami saya selalu jadi mangsa. Semuanya berubah apabila 2013 saya hidapi sakit mental disorder.”

Cuba Teka Apa Berlaku Lepas Itu. Rupa-Rupanya..

“Saya cerita sedikit apa yang terjadi dan contoh latihan dalam DVD ini saya praktikkan yang telah mengubah saya.

Contoh pertama dari latihan hari ke-7 iaitu kemaafan.. kisah saya dan adik saya. Adik saya kena saman dan berkait dengan saya kerana motor itu milik saya. Akibat sikap berlengah-lengah menyelesaikan masalah tanpa berbincang dengan saya dan keluarga sehingga hampir kena waran tangkap. Saya memang kecewa, sedih dan marah. Disebabkan adik sendiri aniaya kakak kandung sendiri.

Tetapi bila asas syukur tu dah ada dalam diri..saya jadi berlapang dada dan menerima semua ni. saya buat keputusan saya untuk tanggung semua kesalahan dia untuk bersihkan nama saya di JPJ.

Inilah hikmah disebalik ujian yang Allah hadirkan. Betul la kata puan Diyana apabila kita pernah rasa peritnya dianiaya dan kita tidak akan lakukan pada orang lain. Hebat sungguh keajaiban bila kita memaafkan ini.

Contoh kedua dari latihan hari ke-3 iaitu keajaiban kasih sayang. Kisah saya bersama keluarga mertua dan saya ni menantu sulung. Keluarga mertua saya berharta. Sikap dan mentaliti keluarga mertua memang suka cakap belakang dan pilih kasih seperti menantu yang banyak beri duit itulah yang  di layan baik.

Di awal perkahwinan dahulu, kerja saya memang akan melenting sebab sedih kerana bila saya beri duit pada mak mertua akan tolak dan macam-macamlah dugaan tu. Tapi selepas saya praktis latihan hari ke-3 ini telah pulihkn hati saya dengan kasih sayang pada diri saya terlebih dahulu dan utamakan suami serta terapi kesyukuran yang sedia ada.

Hasilnya Allah hadirkan keserasian antara saya dengan sepupu suami yang saya sendiri tak sangka saya akan rapat dengan mereka. Baru saya sedar saat saya tak diberi peluang untuk jadi menantu untuk berkongsi kesenangan bersama keluarga mertua. Allah hadirkan untuk saya sepupu yang tersangat baik untuk saya curahkn kasih sayang. Ajaibkan kasih sayang yang ikhlas dari hati. Saya mampu lagi tersenyum saat saya disakiti.

Baiklah, mungkin ini yang paling anda tunggu-tunggu.

Semua 21 latihan dalam DVD ini saya praktikkan dan perubahan positif yang terjadi membuat saya teruja. Saya lebih bahagia bersama suami dan keluarga saya. Bezanya dahulu saya berserah sahaja. Sekarang banyak saya konsistenkan dalam diri selepas membuat latihan dari DVD ini. Hasilnya memang ‘boomm!’.

Tak sampai sebulan hidup saya berubah serta merta. Perlu buat latihan tu secara konsisten dan hasil luar biasa subhanallah saya sekarang lebih memaafkan, menyayangi diri dan mensyukuri segalanya. Memang betul apa yang dikongsikan saya semakin bulat hati bersetuju setelah saya sendiri lalui apabila saya amalkan teknik syukur, maaf, dan kasih sayang yang telah positifkan diri saya.

Ilmu ini memang tak ternilai dan tersangat mahal untuk dinilai. i love my life.” – Puan Amy

Kebahagiaan bukanlah dengan sentiasa mendapatkan hal-hal yang baru dan hebat tetapi kebahagiaan ialah dengan sentiasa menyedari nikmat dan mensyukuri apa yang ada saat ini.

#diyanatahir #ajarihatiku

Adakah anda…

❤ Ingin berdamai dengan masa lalu?

❤ Ingin merasa lebih menghargai diri sendiri, untuk lebih rasa bahagia?

❤ Nak rasa lebih bersyukur dan rasa lebih tenang dalam kebahagian bersama suami dan anak-anak?

❤ Nak sembuh dari penyakit kemurungan?

❤ Nak rasa lebih bersyukur dengan apa yang ada dalam hidup

❤ Nak lebih mudah memaafkan dan melupakan perkara yang amat menyakitkan?

❤ Nak merasakan ketenangan dan lebih sabar dalam kehidupan?

❤ Ingin mengeluarkan aura positif diri, lebih tenang dan segala urusan teratur?

❤ Ingin berasa dekat dengan Allah S.W.T dan mendapat keredhaan Allah dalam hidup anda?

❤ Ingin sentiasa khusyuk dalam solat?

❤ Nak sentiasa bersemangat dalam apa jua kerja dan mencapai semua impian hidup?

✔️ Ketahui bagaimana keajaiban hati yang bersyukur dan damai boleh membantu anda merealisasikan semua keinginan dan impian anda.

✔️ Ketahui bagaimana keajaiban hati dapat membantu anda tetap tersenyum walau apa pun dugaan dan ujian yang mendatang.

✔️ Temui jawapannya di dalam 21 Video Coaching Ajari Hatiku dengan latihan berterusan beserta bonus 3 terapi yang boleh membantu merubah hidup anda.

Apakah Kandungan dalam 21
Video Coaching ini?

❤Video coaching 1 – 6 :

Membina kekuatan hati dengan bersyukur.

❤Video coaching 7 – 10 :

Membina kekuatan hati dengan memaafkan.

❤Video coaching 11 – 21 :

Membina kekuatan hati dengan semarak kasih sayang.

Minat nak DAPATKAN produk ini?

Begitulah,teman-teman. inilah perkongsian teramat mengharukan yang saya kongsikan dari pembeli DVD 21 program Ajari Hatiku ini. Betapa senangnya hati apabila melihat perubahan positif yang telah berlaku.

InsyaAllah, saya akan kongsikan teknik-teknik ini yang padat dengan latihan. Bagaimana kita dapat mengubah diri kita yang dulu beremosi dan bertukar menjadi lebih positif akan saya kongsikan melalui DVD 21 program Ajari Hatiku ini..

“Tapi saya tak mampu nak beli.”

Tidak mahu bicara yang seperti orang hebat. Namun percayalah. Kalau kamu tak pernah untuk ubah diri ini hanya kerana wang silap semata. Sempena pra-pelancaran, saya nak bagi diskaun kasih sayang. Program 21 hari ni diberi nilai lebih RM1690 oleh hampir 200 peserta yang dah join dan rasakan perubahan ketara dalam hidup mereka.

Anda akan dapat diskaun pra pelancaran dengan hanya RM 199 sahaja dan juga kos pengurusan penghantaran poslaju pun saya belanja. best ke best?

Apa kelebihan DVD 21 program Ajari Hatiku ini?

DVD

Video selama 21 jam. video ini mengandungi poin-poin penting dalam mendapatkan kebahagiaan suami isteri

Audio

21 jam audio yang boleh didengari dalam kereta anda

Workbook

21 latihan

Copyright 2018 © Ehati International Sdn Bhd All Rights Reserved

UA-139074358-1