Ehati Love Intensive 2019

Program ini bakal membuatkan anda melalui kehidupan anda LEBIH YAKIN, BAHAGIA, SEMANGAT MENYALA-NYALA, DAMAI dan PENUH BELAS KASIH.

Program ini bakal membuatkan anda melalui kehidupan anda LEBIH YAKIN, BAHAGIA, SEMANGAT MENYALA-NYALA, DAMAI dan PENUH BELAS KASIH.

Diyana Tahir, Pengasas eHati International  Sdn Bhd bakal membongkarkan punca atau akar masalah yang sering dihadapi dan kesalahfahaman tentang UJIAN, CABARAN HIDUP, HALANGAN ATAU HAMBATAN dan memberi SOLUSI SISTEMATIK untuk hidup penuh keyakinan, bahagia, bersemangat, tenang dan penuh kasih sayang.

 • Membantu anda menemui punca/akar permasalahan hidup yang sering berlaku berulang-kali.
 • Membantu anda memaksimumkan potensi diri, keluar dari kepompong yang menghalang anda untuk berkembang ke tahap luar biasa.
 • Membantu anda mengenali diri anda sama ada sisi baik atau buruk dan bagaimana menerima seadanya.
 • Memberi panduan langkah demi langkah untuk mencari solusi pada masalah hubungan dengan diri, pasangan, keluarga, rakan sepejabat atau orang ramai.
 • Membekalkan anda dengan kerja-kerja rumah ‘dalaman’ untuk proses transformasi hati yang boleh digunapakai sepanjang hayat anda.
 • Membantu anda berdamai dengan masa lalu supaya anda dapat mengorak langkah maju ke hadapan penuh ketenangan.
 • Menyedarkan anda realiti kehidupan dan bagaimana melaluinya penuh kedamaian.

“ Anda SERING KALI ingin berubah menjadi seorang yang lebih positif, gembira, ceria, bahagia dan hidup penuh bersemangat. Anda juga SERING KALI pergi ke kursus- kursus motivasi, NAMUN seringkali perasaan positif dan gembira hanya menyinggah di hati beberapa hari, paling lama pun 2 minggu. Akhirnya, anda mengalah dan kembali ke ‘takuk lama’

Bagaimana untuk terus hidup penuh keyakinan, bahagia, bersemangat, tenang dan penuh kasih sayang jika berterusan begini?

Anda perlukan TRANSFORMASI di peringkat HATI!

Seperti yang anda lihat di :

“Saya menanam perasaan yang positif di hati untuk mengalami sebuah transformasi di level hati. Memiliki hati yang baru. Hati yang penuh kedamaian dan keikhlasan melalui proses menanam DNA positif di dalam hati setiap hari”

~ Diyana Tahir.

Izinkan Diyana Tahir, menjadi pembimbing  transformasi hati anda melalui program 3 hari

 

Ehati Love Intensive 2019

Apakah Program Ehati Love Intensive?

Program yang bakal mendedahkan formula-formula transformasi hati yang dirangkumkan secara sistematik untuk mengakses kekuatan hati tanpa batas, yang menjadi pemangkin untuk perubahan positif hati dan kehidupan anda.

Program ini juga mendedahkan punca emosi negatif yang lama tersimpan, tidak diluahkan yang kerap kali menimbulkan kerisauan, kekecewaan, trauma hingga seringkali anda mensabotaj diri sendiri. Akhirnya, ketidakharmonian ini berubah menjadi sakit fizikal seperti obesiti, tekanan darah tinggi, kencing manis, sakit lutut dan segala macam sakit fizikal yang lain.

Ehati menggunakan pendekatan kombinasi dua cabang psikologi NLP & Hipnoterapi yang digabung dengan elemen muzik gelombang otak dan teknologi video.

Mengapa Hipnoterapi?

 

Hipnoterapi adalah terapi dengan menggunakan hipnosis. Hipnosis didefinisikan sebagai komunikasi dengan minda luar sedar dan membuat saranan yang baik. Oleh kerana, sebahagian besar pemprograman minda luar sedar bermula dari sejak lahir hingga umur 12 tahun, hipnoterapi digunakan untuk mengubah sistem kepercayaan lama tersimpan, dengan sistem kepercayaan yang baru yang lebih baik.

Ubah sistem kepercayaan, maka berubahlah kehidupan. Hipnoterapi membantu membongkar akar terdalam punca hambatan dalam diri, menjadikan diri lebih fokus, kreatif, positif dan khusyuk. Apabila akarnya ditemui, dibuang maka tersembuhlah segala masalah yang berpunca dari akar itu.

Bagaimana Bunyi Gelombang Otak dan Teknologi Video membantu?

Imam Al-Ghazali berpendapat alunan bunyi yang berirama seperti alam semulajadi merupakan muzik yang dianugerahkan oleh Allah SWT kepada hambaNya. Misalnya alunan ombak, bunyi titisan hujan, angin menderu, burung berkicau dan sebagainya boleh mendatangkan ketenangan pada minda untuk memudahkan saranan berlaku. Saranan akan meransang kedua-dua belah otak untuk merangsang pembelajaran.

Muzik telah digunakan dalam mengendali emosi sejak kurun ke -17 lagi, apabila seorang cendekiawan, Robert Burton dalam bukunya ‘The Anatomy of Melancholy’ mendebatkan bahawa muzik dan tarian boleh merawat penyakit mental terutama melankolia.

Gabungan video pula digunakan untuk memantapkan lagi rangsangan terutamanya kepada minda luar sedar yang menguasai 90% dari aktiviti otak dan amat mempengaruhi sistem kepercayaan manusia.

Diyana Tahir, penulis buku Revolusi Hati dan Ajari Hatiku bakal menerangkan bagaimana seringkali masalah dan cabaran hidup dianggap sebagai nasib buruk yang sering menghantui, sedangkan jika melihat dari sudut pandang positif, masalah dan cabaran hidup bakal merupakan sisi-sisi berkah yang bertukar menjadi peluang keemasan dalam kehidupan.

Bermula dengan menemui akar/punca masalah sejak kecil, yang berumbi ke kehidupan masa kini termasuklah dalam aspek perhubungan, kewangan dan spiritual, Diyana bakal menjelaskan keajaiban-keajaiban yang bakal berlaku apabila anda mula menghargai dan menerima masalah dan cabaran seadanya.

Selama 3 hari Seminar Ehati Love Intensive 2018 ini anda bakal mengalami sendiri:

 • Intensif latihan dan aktiviti Dua-Hala dengan persembahan multimedia
 • Menemui punca dan solusi masalah fizikal dan emosional.
 • Menemui titik kedamaian individu yang unik
 • Bimbingan langkah demi langkah penyembuhan hambatan/halangan emosi
 • 2 Sesi Breathwork; Breath Of Love. Akses, melepaskan dan memprogram corak hati yang baru.
 • 4 Rentak pernafasan untuk merawat energi hati dengan Four Cycle Renew Breath Theraphy (4CRB).
 • 1 sesi bodywork trauma release untuk membebaskan trauma yang tersimpan di dalam setiap cel dna dan kesedaran anda. Agar anda dapat menemukan kembali diri sejati anda yang penuh dengan cinta dan kasih sayang pada diri dan kehidupan.
 • Terapi hening untuk akses ketenangan fikiran dan perasaan yang telah ada di dalam diri anda. Dengan terapi ini ia membantu anda untuk berdamai dengan fikiran, perasaan dan memori masa lalu dan kerisauan masa depan yang mencengkam anda. Bila-bila masa anda mahu membuat keputusan penting ini sangat membantu anda untuk memilih keputusan dengan lebih bijaksana.
Siapa yang perlu hadir?
 • Anda mempunyai impian, namun setiap kali anda cuba menggapai impian anda, seringkali anda dihantui dengan ketakutan-ketakutan yang membuatkan anda menguburkan impian anda.
 • Anda kerap dirundungi rasa takut. Takut gagal, takut kejayaan, takut perubahan, takut pada dosa silam dan trauma dengan kematian. Dialog kegemaran anda ialah “ Takutlaa..” Anda risau dan panik sehingga ‘paralysed’ dan tak berbuat apa-apa.
 • Seringkali hambatan dan halangan berpunca dari masalah yang hampir sama membelenggu anda. Anda sering bertukar pasangan, bercerai, atau bertukar kerja dan bisnes. Kebiasaannya berakhir dengan rasa buntu tidak tahu mana silapnya. Semua usaha samaada daripada segi hubungan, kewangan dan spiritual tersangkut.
 • Anda rasa telah memberi yang terbaik, namun segala usaha anda tidak dihargai samaada oleh pasangan atau majikan. Ini membuatkan diri anda rasa ‘kecil’ dan anda tidak lagi bersemangat untuk meneruskan kehidupan. Bagi anda, tiada lagi keindahan dan kebaikan di dunia ini.
 • Anda sering berasa marah dan melepaskannya pada orang yang tersayang, kemudian anda rasa sangat menyesal dan tidak berdaya mengawal kemarahan anda. Diri anda merana, tertekan, benci, bimbang, kecewa kerana dilitupi rasa bersalah yang menggunung.
 • Anda tidak khusyuk dalam menunaikan amal ibadah, merasakan diri sangat jauh dengan Allah SWT. Anda rasa anda tidak layak bahagia atas dosa-dosa silam anda.
 • Anda ingin berubah kearah kebaikan, tetapi seringkali persekitaran membuatkan perubahan anda tidak bertahan lama. Anda putus harapan dan akhirnya merasakan hidup kosong tidak bermakna.

Jika anda rasa andalah yang dimaksudkan diatas, maka anda WAJIB mengizinkan diri anda untuk bersama Puan Diyana Tahir selama 3 hari di Ehati Love Intensive 2018.

Siapa Diyana Tahir?

Perkongsian sahabat daripada program Ehati yang lepas.

Ada yang menimang cahaya mata selepas hampir 10 tahun mendirikan rumahtangga, ada yang menemui jodoh setelah sekian lama membujang, ada yang menerima rezeki yang melimpah ruah, ada yang rujuk kembali kepada pasangan, ada yang menemui punca masalah yang sering menghambat diri, ada yang menemui panggilan hati.

Apapun, yang paling penting kesemuanya menemui kesemua titik keseimbangan dan kebahagiaan yang sangat mendamaikan untuk meneruskan kehidupan.

Anda telah lihat sendiri komen-komen yang diberikan oleh peserta-peserta dari program Ehati yang lepas. Kini izinkan diri anda pula meluangkan masa selama 3 hari untuk menemui keajaiban-keajaiban yang bakal melimpah dalam hidup anda.

Untuk memastikan anda hadir bukan sahaja mendapat ilmu berharga, malah bakal mendapat ‘sesuatu’ yang istimewa, terimalah bonus tambahan kepada anda sebagai pemangkin kepada perubahan diri anda yang lebih positif.

 • Manual 30 hari program Transformasi Hati ((Bernilai RM 399)
 • CD Audio Terapi Syukur (Bernilai RM 250)
 • CD Audio Terapi Menguasai Perasaan & Fikiran (Bernilai RM 250)
 • Kumpulan sokongan di ‘Close Group FB’ sepanjang hayat* (Bernilai RM 4900)

Jaminan Menguntungkan Anda!

** Kalau anda dah hadir nanti, dan anda dapati program ini tidak seperti apa yang anda harapkan, dan anda tidak berpuashati, sebaik saja seminar ini tamat anda boleh terus ke bahagian kaunter pendaftaran untuk memohon pemulangan semula duit anda 100%.

Ini adalah masanya untuk anda mendaftar! Klik butang tempahan di bawah dan anda akan dibawa ke bahagian seterusnya….

Lokasi:

* Akan dimaklumkan

Masa:

Jumaat : 8 pagi hingga 10 malam

Sabtu : 8 pagi hingga 10 malam

Ahad : 8 pagi hingga 6 petang

Daftar Sekarang!

Klik butang tempahan dibawah atau anda boleh hubungi nombor telefon pendaftaran dibawah sekarang juga! Tempat adalah terhad. Program Intensive ini memfokuskan kepada kumpulan kecil supaya bimbingan dari Diyana Tahir lebih ‘personalize’ dan memberi impak kepada peserta.

HOTLINE SAHABAT HATI ANDA (WHATSAPP) 

+60143198424

(Admin Zue)

 

+ 60143197424

(Admin Atie)

 

P/S: Jika bukan sekarang anda pilih untuk daftar dan izinkan diri untuk mengalami transfomasi hati, bila lagi?

p/ss: Izinkan diri anda serta orang yang anda sayang kembali kepada diri yang fitrah, diri yang penuh kasih sayang dan kedamaian. Daftar sekarang!

Copyright 2015-2019 ©  EHATI International Sdn Bhd All Rights Reserved

UA-139074358-1